Film in de klas

Ondanks het zware thema heeft TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD een lichte toon. Daardoor leent de film zich bij uitstek om het thema ‘vluchten’ bespreekbaar te maken in de klas. De film speelt zich af in een onbestemd land, in een onbepaalde tijd en vertelt daardoor een universeel verhaal over de absurditeit van oorlog waarbij ‘de Enen’ tegen ‘de Anderen’ vechten.

Lesmateriaal
EYE heeft in samenwerking met War Child, VluchtelingenWerk Nederland en Lemming Film lesmateriaal bij deze film ontwikkeld. Het lesmateriaal is geschikt voor groep 4 tot en met 8 en sluit aan bij de thema’s vluchten, oorlog, familie en vriendschap. De materialen passen goed binnen de ‘4 & 5 mei’ activiteitenagenda en zijn gratis op te vragen via: educatie@eyefilm.nl. Meer informatie over het lespakket kan je ook vinden op de kijk-goed website van EYE.

Bekijk de film met de klas
Ga met de klas naar het filmtheater om de film op groot doek te ervaren. Hier vind je de filmtheaters die de mogelijkheid bieden om onder schooltijd de film in het theater te bekijken tegen educatief tarief.

Mocht je niet naar een filmtheater in de buurt kunnen, dan is het ook mogelijk vanaf 3 april de film in de klas te laten zien. Voor een klein bedrag per klas kan je nu alvast de film en bijbehorend lesmateriaal bestellen bij De Film Vandaag/Premiere. Na betaling ontvang je een email om je te registreren voor De Film Vandaag en kan je inloggen om de film te bekijken.